Ευχές Χριστουγέννων για εσάς και όλους όσους αγαπάτε…

03 Δεκέμβριος, 04:37, by Aytonoma Fotovoltaika Ετικέτες:

Ευχες ΧριστουγεννιατικεςΕυχές Χριστουγεννιάτικες. Πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες Ευχές για εσάς και όλους όσους αγαπάτε…

– Καλά Χριστούγεννα σε εσάς και την οικογένειά σας. Ας είναι το Ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής. Χρόνια πολλά!

– Ας γίνει φέτος η ψυχή μας η φάτνη που θα γεννηθεί η αγάπη και η ειρήνη.

– Το πιο λαμπρό αστέρι των Χριστουγέννων το έχω δίπλα μου. Χρόνια πολλά, αστέρι μου!

– Ας είναι κάθε αστέρι μια ευχή μας για να ΄ναι ο ουρανός πιο λαμπερός και μόνο φως να υπάρχει στη ζωή μας.

– Ας ευχηθούμε ότι το νέο έτος θα κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα και θα σκορπίσει ευτυχία και υγεία.

– Εύχομαι η μαγεία των Χριστουγέννων να μας αγγίξει και να μας δώσει αυτό που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

– Η Γέννησή του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως. Τις καλύτερες ευχές για τα φετινά Χριστούγεννα.

– Η γέννηση του Χριστού ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά διαφορετική, όμορφη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες.

– Οι μέρες των Χριστουγέννων ας μεταφέρουν την μαγεία τους στο σπίτι σας και ο Άγιος Βασίλης ας εκπληρώσει τις ευχές όλων σας.

– Σου εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα να σημάνουν την γέννηση μιας ονειρεμένης για εσένα ζωής και ένα άστρο να φωτίζει το πρόσωπό σου για πάντα.

– Τα πιο όμορφα Χριστούγεννα σήμερα να περάσεις κοντά σε αυτούς που αγαπάς κι ότι ποθήσεις να χεις.

– Το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων, οδήγησε τους 3 μάγους στον Χριστό. Ας οδηγήσει και εσάς σε μια ζωή ευτυχισμένη με πολύ αγάπη, ζεστασιά, υγεία και επαγγελματική επιτυχία.

– Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες… είναι μερικές μόνο από τις ευχές μας για τα φετινά Χριστούγεννα και τη νέα Χρονιά που πλησιάζει. Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!

Πηγἠ: poly gelio

Τι είναι τα Φωτοβολταικα Συστηματα

29 Νοεμβρίου, 07:33, by Aytonoma Fotovoltaika Ετικέτες:

Τι είναι τα φωτοβολταικα συστηματα

Φωτοβολταικα Συστηματα

Φωτοβολταικα Συστηματα

Τα φωτοβολταικα συστηματα είναι συστήματα που εκμεταλλεύονται την ενέργεια του ήλιου μετατρέποντάς την σε ηλεκτρική ενέργεια. Δηλαδή παράγουν ρεύμα από την ηλιακή ακτινοβολία. Αν και η βασική αρχή των φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι ίδια, τα φοτοβολταικα συστηματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Συνήθως χρησιμοποιούνται είτε για την άμεση χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος (αυτόνομα φωτοβολταικά) που παράγεται είτε για την πώληση του ρεύματος στην ΔΕΗ.

Τα βασικά μέρη των φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι τα φωτοβολταικα πάνελ, το ινβέρτερ, οι συσσωρευτές (μπαταρίες) και οι ρυθμιστές φόρτισης. Τα φωτοβολταικά πάνελ είναι ειδικά πάνελ που σε μορφή μοιάζουν με τα πάνελ των ηλιακών θερμοσίφωνων, συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και την μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια.

Οι συσσωρευτές ή μπαταρίες είναι οι συκευές που αποθηκέυεται το ηλεκτρικό ρέυμα που παράγουν τα φωτοβολταικά πάνελ.

Ρυθμιστής φόρτισης είναι η συσκευή που ελέγχει τη φόρτιση των παταριών ώστε να μην υπάρχουν ανωμαλίες κατά την φόρτιση τους όπως πχ. φαινόμενα υπερφόρτισης.

Το ινβέρτερ ή μετατροπέας τάσης είναι η συσκευή που μετατρέπει το ρεύμα από συνεχές σε εναλλασσόμενο για να συγχρονίζονται με τις ηλεκτρικές συσκευές.

Η Κίνα εναντιώνεται στην Ε.Ε. για τα φωτοβολταικά συστήματα

23 Νοεμβρίου, 13:28, by Aytonoma Fotovoltaika Ετικέτες:
Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Συγκρουόμενες απόψεις μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζονται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την εγκατάσταση των φωτοβολταικών συστημάτων και γενικότερα με τα προγράμματα στήριξης και εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας.

Ο Κινέζος υπουργός εμπορίου κατήγγειλε πρόσφατα, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO), ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ρώμης επιδοτούν τους τοπικούς παραγωγούς ενέργειας, προκαλώντας έτσι έναν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ποια είναι η θέση του Πεκίνου σχετικά με τις εγκαταστάσεις- επιδοτήσεις των φωτοβολταικών συστημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Το Πεκίνο επιζητά την κατάργηση της ιταλικής και της ελληνικής νομοθεσίας, σχετικά με τα ειδικά τιμολόγια για την τροφοδοσία. Ο κύριος λόγος γι’ αυτή του τη θέση είναι ότι με αυτό τον τρόπο ευνοείται η κρατική επιδότηση των τοπικών επιχειρήσεων παραγωγής ενέργειας. Με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά οι τιμές από τους τοπικούς παραγωγούς και να γίνονται ελκυστικότερες για τον καταναλωτή συγκριτικά με άλλες “ξένες” εταιρείες.

΄Όπως υποστηρίζει, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δε πρέπει να δέχονται υποστήριξη από τις κυβερνήσεις. Αρκετές φορές όμως δεν τηρείται η σχετική νομοθεσία και δημιουργούνται αρκετά προβλήματα κυρίως για την WTO, που επιθυμεί το αντίθετο.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχουν μειωθεί σημαντικά οι επιδοτήσεις, που σχετίζονται με την εγκατάσταση των φωτοβολταικών συστημάτων και γενικότερα με τα προγράμματα εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας. Παρόλο που αρκετά κράτη επιθυμούν τη δημιουργία μιας πράσινης εγχώριας βιομηχανίας.

Πώς αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την αγορά των φωτοβολταικών συστημάτων από την Κίνα;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν υψηλούς δασμούς για τα εισαγόμενα φωτοβολταικα συστήματα και πάνελ από την Κίνα. Γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις του Πεκίνου και την προσφυγή του στο WTO για άλλη μια φορά.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε κατηγορήσει την Κίνα ότι βοηθούσε τις εγχώριες επιχειρήσεις με κρατική χρηματοδότηση, στο να προωθούν οικονομικότερα φωτοβολταικα συστήματα και πάνελ, έχοντας ως αποτέλεσμα να πλήττονται οι ευρωπαϊκές κατασκευαστικές εταιρείες φωτοβολταικών συστημάτων.