Τι είναι τα Φωτοβολταικα Συστηματα

Τι είναι τα φωτοβολταικα συστηματα

Φωτοβολταικα Συστηματα

Φωτοβολταικα Συστηματα

Τα φωτοβολταικα συστηματα είναι συστήματα που εκμεταλλεύονται την ενέργεια του ήλιου μετατρέποντάς την σε ηλεκτρική ενέργεια. Δηλαδή παράγουν ρεύμα από την ηλιακή ακτινοβολία. Αν και η βασική αρχή των φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι ίδια, τα φοτοβολταικα συστηματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Συνήθως χρησιμοποιούνται είτε για την άμεση χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος (αυτόνομα φωτοβολταικά) που παράγεται είτε για την πώληση του ρεύματος στην ΔΕΗ.

Τα βασικά μέρη των φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι τα φωτοβολταικα πάνελ, το ινβέρτερ, οι συσσωρευτές (μπαταρίες) και οι ρυθμιστές φόρτισης. Τα φωτοβολταικά πάνελ είναι ειδικά πάνελ που σε μορφή μοιάζουν με τα πάνελ των ηλιακών θερμοσίφωνων, συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και την μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια.

Οι συσσωρευτές ή μπαταρίες είναι οι συκευές που αποθηκέυεται το ηλεκτρικό ρέυμα που παράγουν τα φωτοβολταικά πάνελ.

Ρυθμιστής φόρτισης είναι η συσκευή που ελέγχει τη φόρτιση των παταριών ώστε να μην υπάρχουν ανωμαλίες κατά την φόρτιση τους όπως πχ. φαινόμενα υπερφόρτισης.

Το ινβέρτερ ή μετατροπέας τάσης είναι η συσκευή που μετατρέπει το ρεύμα από συνεχές σε εναλλασσόμενο για να συγχρονίζονται με τις ηλεκτρικές συσκευές.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.